Vuurwerk in Thialf

Oudejaarsavond. Mijn vrienden proosten er op los, dansen onder het vuurwerk en gaan nog lang niet naar bed. Ik (Loesanne) speel daarentegen een potje Keezen met broer Leander, schoonzus Iris en grotere broer Lukas. Na twaalven proosten we nog even op 2017 en lopen een rondje over het erf, waar de vuurpijlen van de buurman naast ons belanden. M’n bedje is op dit moment toch echt een veiligere plek, iets met opofferingen in de sport. Morgen zullen wij eens zien wat écht vuurwerk is!

Iets eerder dan normaal zitten we rond een tafeltje in de kantine van Thialf. Genoeg tijd om de vele scenario’s die mogelijk zijn op het NK te bespreken. Ik speur met mijn ogen langs de andere tafeltjes. Op de gezichten van de meiden zijn de zenuwen af te lezen. Terug naar ons tafeltje, waar Eline, Tjilde en Michelle nog steeds luisteren naar Johan. Vandaag hebben wij niks te verliezen. Het advies van Johan luidt dan ook: ‘genieten, rijden zoals afgelopen weken en durf!’

We betreden de ijshal, waar het vuurwerk al is begonnen. We zien toe hoe Uithof-maatje Niels Overvoorde op machtige wijze Nederlands kampioen wordt bij de neosenioren. Dat geeft moraal! Een klein uurtje later is de beurt aan ons. 100 rondjes staan er op het menu, en het duurt niet lang voordat de koers wordt open gebroken. Regelmatig trekken de grote dames het peloton op een lint. Johan laat vanaf de zijlijn weten dat ‘ze er met bosjes af moeten!!!’. Michelle is helaas ook slachtoffer van het hoge tempo en moet de koers halverwege verlaten.

Tjilde, Eline en ik zitten nog in het peloton. De rondjes tikken door. Een groep van vier met de grote favorieten wordt gevormd. Irene Schouten, Carien Kleibeuker, Lisa van der Geest en Janneke Ensing pakken een ronde voorsprong. Dan gaat het peloton richting de finale. Ik hoor een meisje achter mij vallen. Een rondje later zie ik dat het Eline is. Balen! Maar geduld zal worden beloont, komende weken nog meer kansen. Tjilde en ik proberen stand te houden in het geweld van de finale. De laatste rondjes reis ik buitenom mee met verschillende treintjes, waarna ik de laatste ronde voorin weet te belanden. In de eindsprint duw ik mijn schaats als 11e over de meet. Yes! Tjilde komt als 31e over de streep.

Het kruit is verschoten, de titels zijn verdeeld. Zaterdag strijden wij in Eindhoven weer verder om de KPN cup. Het seizoen is pas halverwege, wij kijken uit naar de tweede helft van het seizoen!
foto-blog

Sorry, comments are closed for this post.