Vol gas in Hoorn

Om 17.15 stipt arriveert chauffeur en tevens ploegleider Johan voor de deur. Twee lange jongens, die vanavond supporten, kruipen vanaf de achterbank naar buiten om een frisse neus te halen. Johan stuurt ze direct weer terug naar de achterbank. Loes mag voorin, zij moet nog schaatsen, zegt Johan. En zo vertrekken we met hardstyle door de speakers en een opgekropte Christiaan Hoekstra op de achterbank richting Hoorn.

Net zo stipt arriveren we om 18 uur bij ijsbaan de Westfries. In het altijd gezellige Hoorn is aan supporters geen gebrek. Een twintigtal fans, sponsors, vrienden en familie zijn meegereisd om het marathonspel van vanavond te aanschouwen. Een beetje druk voelden wij dan ook wel, we wilden onszelf vanavond graag laten zien. Dit gold vooral voor Eline, Tjilde en ik (Loesanne). Michelle kreeg de tegenovergestelde opdracht, zij mocht zich niet laten zien. Uitrijden was haar doel.

Na een korte ploegenpresentatie luidt het startschot van alweer de zesde KPN cup van het seizoen. De eerste ronden zijn altijd een beetje afwachten en aftasten, maar daarna openen de ‘grote’ dames het vuur en proberen verschillende groepjes tevergeefs weg te rijden. Het peloton gaat regelmatig op een lint. Onderweg kom ik Michelle tegen, die een flinke trap tegen haar ijzers krijgt en daardoor even uit balans raakt. ‘Blijven schaatsen, Mies!’, roep ik. Het lijkt te helpen. Met nog 30 rondjes te gaan moet zij toch de wedstrijd verlaten, zij is wel weer verder gekomen dan de afgelopen wedstrijden.

Als de beslissende kopgroep wegrijdt, zitten wij met z’n drieën nog steeds in het peloton. Ik zoek in de rondte naar meiden die wellicht nog gaan springen, maar als een enkeling vervolgens de benen neemt zit ik weer te slapen. Oeps… Maar dan zie ik Tjilde in mijn ooghoeken met een flinke versnelling langs rijden en zo pakt zij al snel 30 meter op het peloton. De diesel kan aan! Eline en ik proberen wat af te stoppen, maar het is nog ver. Na een aantal ronden wordt Tjlde na een moedige poging weer opgeslokt door het peloton.

We maken ons op voor de finale. Als de bel luidt, zit ik achter Eline. We proberen het binnendoor maar sluiten onszelf wat op. Eline rijdt naar een 29e plek, ik word 32e en Tjilde netjes 38e. Een klein beetje teleurgesteld komen we over de finish en stoppen we bij Johan. Maar tijd voor teleurstelling is er niet, in de kantine wachten onze supporters ons op met een warme mok chocomel. Nog even genieten van de mannenwedstrijd en zo komt er alweer een einde aan de zaterdagavond.

Volgend weekend vieren wij Sinterklaas en staat er geen KPN cup op het programma, maar wellicht dat wij nog aan de start staan bij een ander wedstrijdje… Op 10 december reizen wij af naar Enschede voor KPN cup 7. Tot dan!

 

img_20161126_204354

Sorry, comments are closed for this post.