Van natuurijs naar kunstijs naar natuurijs!

Vol spanning begon deze week. IT giet oan, of toch niet.. Johan had ons vorig weekend alvast voorbereid op een mogelijke natuurijsmarathon. “Slijp alvast je schaatsen en neem je tas mee naar je werk, school of stage.” Het vriezen hield aan en maandag hoorde we al de berichten dat Haaksbergen op koers lag voor de eerste natuurijs marathon. Wij waren maandagavond allemaal ons bedje ingekropen met het idee dinsdag te gaan knallen in Haaksbergen, maar een matige vorst bracht roet in ons eten. Balen, we hadden er zo’n zin in gekregen! Gelukkig kregen we rond 12 uur het bericht dat woensdagochtend de eerste natuurijs marathon gereden zou worden. Niet in Haaksbergen, maar in Noordlaren. In de vroege ochtend gingen wij onderweg naar de wedstrijd, waar om 10:00 uur het startschot klonk. Een wedstrijd waar Loes al snel voor de ontsnapping koos. Helaas was het peloton het daar niet mee eens en reed het gat dicht. Uiteindelijk werd er toch een kopgroep gevormd die een ronde wist te pakken. Zonde, niemand van ons zat erbij. Wat helaas betekende dat Eline, Loesanne en ik de bel kregen met het rondebord op 11. Bij Michelle ging het niet als gehoopt en moest na 32 rondjes de wedstrijd verlaten. Wij maakten ons klaar voor de sprint, maar ook dit ging niet helemaal volgens plan. We zaten te ver van achter en het lukte niet om naar voren te schuiven. Dit resulteerde in de plekken 30, 47 en 32 voor Eline, Loesanne en mij.

Loesanne in de aanval in Noordlaren

Gelukkig kregen wij gister een herkansing in Groningen. Vol enthousiasme stonden wij weer met zijn 4e aan de start, wij hadden er zin in! Michelle begon de wedstrijd goed van voren en sprong bij de eerste ontsnapping mee. Het ging lekker zei Mies en kwam tot halverwege de wedstrijd. Eline kwam helaas ten val en moest bij 52 rondjes de wedstrijd verlaten. Er kwamen gedurende de wedstrijd meerdere ontsnappingen waar steeds iemand van ons bij zat, maar uiteindelijk werd de wedstrijd toch bepaald door een sprint. Loes en ik zochten elkaar op om samen zo goed mogelijk naar voren te komen. Loes sprintte naar een uitstekende 8e plek, zelf kwam ik als 18e over de finish.Dit betekent punten voor de ploeg bij de KPN-cup.

Noordlaren vond ik onwijs leuk dus dat belooft wat voor de Weissensee. Eline en Michelle hebben vanmorgen alvast extra natuurijs meters gemaakt op de vogelplas. Woensdag vertrekken wij naar de Weissensee waar ons vier mooie wedstrijden te wachten staan. Let’s go!

Vogelplas

 

Vogelplas 2

 

Sorry, comments are closed for this post.