Taart, een hoopvol Haarlem en plaatsing NK!

Het is half 8 ‘s avonds, en we moeten nog zo’n twee uur rijden vanuit Enschede. Volgende stop: m’n bed. Deze week is het weer mijn beurt om te ‘bloggen’. Onder het genot van een krentenbol en een karig bidonnetje met water brainstorm ik met Tjilde over wat er nu weer allemaal in moet komen te staan. We hebben namelijk weer een druk weekend achter de rug!

Vrijdag begon goed! Onze snijvaste pakken, jasjes en haarbanden waren eindelijk binnengekomen! Zaterdag konden we dus voor het eerst geheel in style aan de start staan. Met een doos vol kleding verscheen Michelle die avond op de verjaardag van Johan. Johan is dinsdag jarig en vierde het vrijdag al. We hebben met z’n vieren het ‘Heel Holland Bakt’ kookboek gegeven, omdat Johan naast het training geven ook regelmatig in de keuken staat. Na twee stukken taart, chips en een paar uur slap gelul met andere marathonschaatsers verder hadden we een goede bodem voor de dag erna gelegd: de Marathon in Haarlem!

We waren allemaal gebrand om zaterdag in de top 20 te eindigen, en zo puntjes te sprokkelen voor het jongerenklassement. Lisa van der Geest ging meteen hard van start, en de rest van de wedstrijd lag het tempo hoger dan anders. Het gevolg hiervan was dat er veel afvallers waren en veel minder valpartijen. Continue werd er geprobeerd weg te rijden, maar niemand bleef daadwerkelijk weg. Michelle heeft aan het begin goed vooraan meegedraaid, en is tot de 40 rondjes gekomen! Tjilde Loesanne en ik zochten elkaar vaak op, en waren vaak te vinden in de voorste helft van het peloton. De finale naderde en er was een groepje van vier weg. Met nog tien rondes te gaan zaten we met z’n drieën achter elkaar, helaas zijn we elkaar daarna alweer snel kwijtgeraakt en was het ieder voor zich. Vorige week in Thialf probeerde ik buitenom te gaan en finishte ik 21e. Dit keer probeerde ik het een keer via de binnenkant: 24e. Shit, weer net niet. Loesanne zat zes rondes voor het einde onwijs goed maar werd in de chaos en het gedrang voorbij gereden en finishte nog netjes 35. Tjilde reed voor het eerst dit seizoen binnen de top 30! Zij werd 29e. In het ploegenklassement zijn we ook weer gestegen, we staan namelijk 14e! Snel uittacxen en door, Tjilde en ik moeten morgen namelijk een 3 kilometer!

Marathon Haarlem

Deze 3 kilometer werd verreden in Enschede. Het stormde zondag: lage druk en goed ijs (dacht ik). Ik ging hard van start maar stortte volledig in. Laatste twee rondjes van 40 waren niet om over naar huis te schrijven. Via deze wedstrijd kon je je plaatsen voor het NK 3 km. Tjilde had meer succes en is 9e geworden! Zij heeft zich hoogstwaarschijnlijk geplaatst en staat in het weekend van 3 en 4 december zowel op de 3 als de 5 kilometer aan de start! Super knap! Gelukkig mogen we volgende week zaterdag gewoon weer lekker marathonnen. Hoorn staat op het programma. Samen met het team gaan we er iets leuks van proberen te maken op de thuisbaan van onze sponsoren. Wij hebben er zin in! 🙂

Voor de 3km in Enschede!
Warming up 3km Enschede!

Sorry, comments are closed for this post.