Rotterdam en Alkmaar

Volgens mij zijn er nergens zoveel tegeltjeswijsheden en oneliners toe te passen als in de sport. Mijn naamgenoot had er in het voetbal zo veel dat er boeken over zijn geschreven. Zelf heb ik er in de loop van de tijd ook genoeg opgedaan.

De kers op de taart
De dames rijden dit seizoen een goed seizoen. Het ging van uitrijden naar top 40, naar top 30, naar top 20. Voor zo een jonge ploeg is dat een lekkere taart hoor, er zijn er genoeg die tegen het eind van het seizoen eens tegen de top 40 aanzitten. Met de 10e plek van Tjilde tijdens de vierdaagse heeft zij al een kers op de taart gezet. Loesanne had al een klein kersje met de 11e plek op het NK.
Afgelopen vrijdag en zaterdag stonden er twee wedstrijden op het programma, twee kansen om een extra kers op de taart te krijgen!

Het kwartje
De eerste was in de tunnelbaan van Rotterdam. Met veel fans langs de baan gingen de dames van start. De opdracht was voorin rijden en lekker meespringen met kopgroepen. Als je met tien vrouwen een ronde pakt is top 10 een eitje. In theorie is 1 keer meespringen genoeg om in de juiste groep mee te zitten. Nu is de juiste kopgroep pakken de kunst en daarvoor moet het kwartje de juiste kant op vallen. Michelle had pap in de benen na een drukke werkdag en een kers is het niet geworden. Eline schoof voordat ze het doorhad een paar ronden later de kussens in. Vorige week gevallen in Eindhoven gevallen, in Rotterdam gevallen… In letterlijke zin viel bij haar het kwartje de verkeerde kant op. Maar vallen doen we allemaal, het kan de beste overkomen. (Vandaar dat ik de laatste tijd niet zo veel meer val…..). Hopelijk is ze nu door haal valquotum heen voor komende wedstrijden.

Nieuwe ronde nieuwe kansen
Gelukkig staat het marathonpeloton nooit lang stil en zaterdag stond Alkmaar op de planning. Eline had te veel last van haar valpartij en sloeg even over. Met drie dames aan de start en een harde wind die naar binnen sloeg gooide het damespeloton de knuppel in het hoenderhok. Michelle had beduidend beter benen dan de dag ervoor en kwam op driekwart wedstrijd. Loesanne maakte niet veel later een mooie duik over een andere dame heen. Leuk in het zwembad maar tijdens het marathonschaatsen resulteerde dat in de kussens. Het was aan Tjilde om de eer hoog te houden in het laatste gedeelte. Met een lastige sprint wist ze als 28e haar schaats over lijn te drukken.

Zes
Het waren twee degelijke wedstrijden, jammer van de valpartijen maar je kan niet elke keer zes gooien. Normaal gesproken pakken we volgende week de strijdbijl weer op in Groningen om daarna naar de Weissensee af te reizen. Echter met de temperaturen voor komende week zou het zomaar eens kunnen dat er een extra wedstrijd natuurijs er tussendoor fietst. We keep our fingers crossed!

 

Tjilde vlak voor de wedstrijd
Tjilde vlak voor de wedstrijd

Sorry, comments are closed for this post.