Rappe rondjes in het hoge noorden

Zaterdag 29 oktober, wedstrijddag. Eigenlijk begint de wedstrijd in de ochtend al: het lichaam warm fietsen, schaatsen slijpen, pasta koken. De gehele dag ben je bezig met die 80 rondjes die gaan komen. Tijdens het fietsen neem ik de wedstrijd alvast door in mijn hoofd. Wat zijn de scenario’s.. Hoe reageer ik? Ik krijg er al helemaal zin in.

Leeuwarden is de bestemming deze week. Bij aankomst nemen we kort de wedstrijd door. Lekker rijden en proberen goed van voren te zitten, krijgen we mee van Johan. De tweede wedstrijd van de cup, de zenuwen zijn bij allemaal wat minder maar de zin des te meer.

19.00 het startschot klinkt en de 80 opgestelde dames vertrekken, 80 rondes te gaan. Nu het beste beentje voor en knallen, denk ik bij mezelf. Over benen gesproken, hadden Eline en ik het net niet over onze zware benen van afgelopen week. Nee Tjil nu niet aandenken, denk bemoedigend.

De eerste rondes zijn net als vorige week een hoop gedrang. Iedereen probeert naar voren te rijden. Al snel een valpartij. Ik kijk, niemand van ons gelukkig. Als ik voor het eerst op het bord kijk staat de teller op nog 68 rondes. Dat waren er al 12, dit gaat lekker. Zo slecht voelen mijn benen eigenlijk niet meer. Nu gewoon lekker blijven rijden.

Halverwege de wedstrijd verlaat Michelle de koers. Ze is blij met de 10 rondes extra in vergelijking met vorige week. Zelf zoek ik Loes en Eline nu regelmatig op. Het is fijn als je er bij je teamgenoten even tussen kan. We rijden alle drie nog lekker mee, proberen naar voren te rijden en in het juiste rijtje te schaatsen. Ontsnappingen volgen elkaar op, maar niemand krijgt de kans echt weg te komen. Dit gaat dus eindigen met een massasprint bedenk ik.
Nog 8 rondes, Tjil nu moet je echt naar voren. Helaas ben ik niet de enige met deze gedachte..

Bij nog 1,5 ronde te gaan rijdt Eline buitenom, hierbij haalt ze nog een hoop mensen in en finished heel netjes als 27e. Dat smaakt naar meer! Loesanne en ik proberen het via de binnenkant en finishen als 40e en 35e.

Tevreden stappen we het ijs af waar we worden opgevangen door Johan & Michelle. Dit was de 2e, we kijken alweer uit naar volgende week.

cup2

 

Sorry, comments are closed for this post.