Laatste wedstrijd in Amsterdam

Het was een mooie zomer en in een sneltreinvaart zijn we 14 cupwedstrijden, een vierdaagse, een NK, Noordlaren, drie keer Weissensee en een keer Flevonice verder en zit het seizoen erop. Afgelopen zaterdag was de laatste landelijke cupwedstrijd Amsterdam. Eline heeft al een punt achter haar seizoen gezet, dus met 3 vrouwen aan het vertrek brandde de strijd los voor de laatste knikkers.

De wedstrijd werd erg gekenmerkt door de strijd om het klassement welke nog erg spannend was, deze klassementsdames reden hard weg en hard achter elkaar aan. Loesanne en Tjilde probeerden enkele keren tussen die klassementsaanvallen door er tussenuit te piepen, maar zonder gewenst resultaat en uiteindelijk werd het massasprint. Michelle kwam met een mooie aanval tot de 52 rondjes, Loesanne reed Tjilde naar voren toe in de finale zodat Tjilde 22e werd en zelf werd Loesanne 27e. Wederom een goede wedstrijd om het seizoen mee af te sluiten maar geen uitschieter.

En nu? Nu wordt het tijd voor wat anders. De clubkampioenschappen worden voor het plezier nog verreden en daarna kunnen de schaatsen in het vet en gaan de beentjes omhoog voor een paar weken rust. Het is dan tijd voor andere zaken; vrienden en familie die een klein beetje verwaarloosd zijn, een klein feestje, een goede dag shoppen, de voorjaarsschoonmaak of de studie weer wat aandacht geven. Op de achtergrond is het management al weer druk bezig met volgend seizoen met het maken van de planning en regelen van de sponsoring.

Terugkijkend op dit seizoen ben ik als ploegleider tevreden en mogen de dames dat zeker ook zijn! Een seizoen heeft altijd pieken en dalen, gaat onverwachts links- en rechtsom en zit het vol met lastige beslissingen. Maar de dames hebben alles gegeven om er het beste uit te halen, topsport is soms lastig met een fulltime baan of fulltime studie, maar ze hebben er goed mee om leren gaan en hebben een hoop geleerd in zowel op als naast het ijs! De basis voor volgend seizoen is daarmee gelegd. Vanuit deze plek willen we daarom ook alle sponsoren en fans bedanken die gesteund hebben door dik en dun, we hopen dat jullie er net zo van genoten hebben van dit seizoen als dat wij hebben gedaan!

 

Tjilde Michelle Amsterdam

Sorry, comments are closed for this post.