Inge Mostert versterkt het team!

Team Nedflex/Vakantieplaya.nl heeft het team voor komend seizoen rond. Met de komst van Inge Mostert van Uplus vult de formatie van ploegleider Johan Bakker het gat dat was ontstaan nadat Michelle de Bruijn niet opnieuw een landelijk nummer had ontvangen van de KNSB. Mostert, net als haar nieuwe ploeggenoten afkomstig uit Zuid-Holland, zal na een langebaanfocus zich komend seizoen meer op het marathonschaatsen gaan richten. 

De Bruijn die na het verlies van haar landelijke nummer besloot te stoppen treedt toe tot het management van de ploeg.
Na het stoppen van Michelle de Bruijn moest het team op zoek naar een nieuwe rijdster. Deze hebben ze gevonden in Inge Mostert die, net als de rest van het team, in Den Haag schaatst. Mostert komt over van Uplus waarvoor zij de afgelopen twee jaar actief was. “Bij mijn vorige ploeg woonden de meeste ploeggenoten in het noorden van het land, deze meiden wonen allemaal in de buurt en we schaatsen op de zelfde baan. Hierdoor kunnen we makkelijker samen trainen.” Aldus de 21-jarige Mostert.

“Inge rijdt al twee jaar landelijk maar gebruikte het meer als training voor op de langebaan.” Verwijst ploegleider Johan Bakker naar het feit dat Mostert de afgelopen jaren uitkwam voor het RTC Zuid-West, waarbij ze zich twee keer plaatste voor het NK-allround. “Dit seizoen heeft ze langebaan op een lager pitje gezet en gaat ze zich meer richten op het fietsen en marathonschaatsen. Hard schaatsen hoeven we haar dus niet te leren, ze moet vooral tactiek en ervaring op doen.”

Nu Michelle de Bruijn gestopt is schuift zij een plek omhoog naar het management van de ploeg. Ook zij is blij dat Inge Mostert haar opvolgt bij de ploeg die daarnaast bestaat uit Loesanne van der Geest, Eline Verhagen en Tjilde Bennis. “Met haar langebaanervaring heeft Inge veel schaats- en sportkennis die ze de andere dames kan leren, andersom kunnen de andere haar weer veel over het marathonschaatsen leren. Hierdoor kunnen ze elkaar op meerdere vlakken naar een hoger niveau sturen.”

Het team wordt ook komend seizoen ondersteund door Nedflex en Vakantieplaya.nl. Nedflex is een bedrijf in de uitzend- en payrolling branche. Vakantieplaya.nl is het platform om uw vakantieaccommodatie te ruilen, (ver)huren, of te (ver)kopen.

 

Inge_Mostert

Sorry, comments are closed for this post.