De laatste rondjes

Vorige week stonden we op ons thuis baantje, Den Haag. Naast het feit dat er veel bekende komen kijken is het ook nog eens dichtbij. Ook wel eens lekker in vergelijking met Deventer afgelopen weekend.

In de middag van 11 Februari stond eerst het NK junioren op het programma. Een wedstrijd waar Tjilde en Eline aan de start stonden van 35 rondes. Helaas was Eline al een tijdje niet fit waardoor zij de wedstrijd niet goed kon rijden. Tjilde lijkt niet moe te zijn geworden van dit seizoen tot nu toe maar na zelf een aantal keren te hebben aangevallen en te zijn mee gesprongen zat het zuur toch aardig in de benen. Toen ze terug kwam na een aanval reed de beslissende kopgroep weg waarna ze deze niet meer bij kon halen. Ze won daarop volgend wel de peloton sprint en eindigde als 5e!

Een tijdje uitrusten op de banken van de Uithof bracht ons naar de start van onze wedstrijd om half 8. De wedstrijd verliep rumoerig en elke ronde leek een snelle. Na 10 dagen Weissensee zonder bochten moesten we even wennen aan het schaatsen linksom. Zelf reed ik lekker maar toch brak het tempo me op, in tegenstelling tot Loesanne en Tjilde. Zij reden de rondjes easy mee, sprongen mee met goede groepen en Loesanne deed dit op het goede moment! Ze kwam in een grote kopgroep terecht en dit ging goed, ze pakte een flinke voorsprong. Na een beurt op kop ging het mis.. de dame achter Loes tikte haar aan waardoor ze ten val kwam. Ze stond snel op, sloot opnieuw aan bij de kopgroep en hoopte dat zij terug zouden komen maar dit bleek helaas uit. Tjilde reed nog sterk mee en in de peloton sprint eindigde ze als 40e.

Balen en doorgaan, Deventer. Nieuw plan

Afgelopen zaterdag stonden Loesanne, Tjilde en ik aan de start in Deventer. Voor Tjilde en Loes het streven om bij de kopgroep te komen. Dat betekent goed opletten, scherp zijn en de koers lezen. Zelf probeerde ik goed mee te gaan in het peloton, en er voor te zorgen om een wedstrijd weer eens met een goed gevoel uit te kunnen rijden. Het was een chaotische koers, dit gebeurt wel vaker als de top 5 dicht bij elkaar staat in het klassement. Met nog twee wedstrijden te gaan wordt er veel gekeken, op elkaar gelet, snel gereageerd en dat leidt tot soms rare capriolen en behoorlijk wat valpartijen. Zo ook deze wedstrijd, in een valpartij vielen geloof ik wel 7 dames. Maar goed, de koers gaat door. We schaduwden, volgden en probeerde mee te zitten met groepjes die er voor gingen. Helaas bleek een kopgroep uit en met nog 25 rondjes gebeurde iets wat me niet vaak overkomt. Ik kreeg kramp. Doorbijten en bikkelen, soms rijd je het er nog uit maar helaas niet. In de slotfase kwam Tjilde ongelukkig ten val op d’r knie, ze probeerde nog terug te komen maar dit lukte niet, te veel pijn. Al het geld op Loes. Ze gaat goed mee van voren en 3 rondjes voor het einde zit ze goed voorin, plek 5 of 6 ongeveer. Maar goed, 3 rondjes van te voren is 2 rondjes te vroeg. Ze moet hard werken om de slot rondes voorin te blijven, zeker nu ze het alleen moet doen. Het is pittig en ze finisht op een 23e plek. Voorafgaand aan het seizoen had ze hier voor getekend maar inmiddels weten we dat er meer zit in dit sterke lijf.

Op naar de laatste wedstrijd, volgende week zaterdag in Amsterdam.

See you there?!

16865175_1206421062811539_4142410222910351847_n

Sorry, comments are closed for this post.